Recept

Risone s karamelizovanými cibulemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 55725
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

140 g Baby špenát
4 ks Cibule
100 g Mascarpone
30 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
10 g Sůl
180 g Sýr Niva (Rokfór)
500 g Těstoviny Risone semolinové
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 806 kcal
Kilojoule 3 371kJ
29% Sacharidy 105 g
24% Tuky 18 g
85% Sodík 2 g
50% Bílkoviny 28 g

Risone s karamelizovanými cibulemi postup přípravy receptu:

1

V osolené vroucí vodě uvaříme těstoviny na skus dle návodu na obalu. Slijeme přes síto a necháme krátce okapat.

2

Opláchneme špenát a jemně nasekáme. Oloupeme cibuli a nakrájíme na tenké proužky. Na pánvi necháme rozpustit máslo a přidáme olej. Přidáme cibuli, kterou necháme karamelizovat při mírné teplotě do hněda (zhruba 20 - 30 minut). Poté ji vyndáme a necháme okapat na kuchyňském papíru.

3

Do mascaropone nadrobíme plísňový sýr, přidáme okapanou cibuli a vymícháme do krému. Špenát spolu s krémem přidáme do těstovin a důkladně zamícháme. Přidáme sůl podle chuti a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept