Recept

Tagliatelle se scampi na česneku a whisky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 55726

Ingredience

3 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
400 g Scampi
120 g Smetana 33% (šlehačka)
10 g Sůl
400 g Tagliatelle
1 l Voda pitná
2 polévková lžíce Whisky
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 693 kcal
Kilojoule 2 900kJ
21% Sacharidy 76 g
38% Tuky 28 g
86% Sodík 2 g
56% Bílkoviny 31 g

Tagliatelle se scampi na česneku a whisky postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a prolisujeme česnek. Jarní cibulku očistíme, pokrájíme na tenké kroužky. Opláchneme masíčko ze scampi a necháme je vykapat na sítě.

2

Ve vroucí vodě uvaříme těstoviny na skus dle návodu na obalu. Poté tagliatelle slijeme přes síto, necháme vykapat.

3

Rozpálíme olej na pánvi a krátce osmahneme česnek. Přidáme masíčko, opékáme při vysoké teplotě, dokud nezmění barvu. Zalijeme destilátem a necháme odpařit tekutinu.

4

Zalijeme smetanou, přidáme jarní cibulku, povaříme asi 2 minuty. Dle chutí osolíme a opepříme. Směs promícháme s tagliatelle a podáváme na nahřátých talířích.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept