Tagliatelle se scampi na česneku a whisky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle se scampi na česneku a whisky
Tagliatelle se scampi na česneku a whisky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | wallisova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 55726 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
400 g | Scampi |
120 g | Smetana 33% (šlehačka) |
10 g | Sůl |
400 g | Tagliatelle |
1 l | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Whisky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 278,0mg |
Draslík | 143,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Sůl, Voda pitná, Whisky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Scampi, Smetana 33% (šlehačka), Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle se scampi na česneku a whisky postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a prolisujeme česnek. Jarní cibulku očistíme, pokrájíme na tenké kroužky. Opláchneme masíčko ze scampi a necháme je vykapat na sítě. |
2 | Ve vroucí vodě uvaříme těstoviny na skus dle návodu na obalu. Poté tagliatelle slijeme přes síto, necháme vykapat. |
3 | Rozpálíme olej na pánvi a krátce osmahneme česnek. Přidáme masíčko, opékáme při vysoké teplotě, dokud nezmění barvu. Zalijeme destilátem a necháme odpařit tekutinu. |
4 | Zalijeme smetanou, přidáme jarní cibulku, povaříme asi 2 minuty. Dle chutí osolíme a opepříme. Směs promícháme s tagliatelle a podáváme na nahřátých talířích. |
Poznámka
Servírujeme teplé.