Rýžové nudle s hovězí svíčkovou pro celiaky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžové nudle s hovězí svíčkovou pro celiaky
Rýžové nudle s hovězí svíčkovou pro celiaky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 55728 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
6 ks | Cibule |
120 g | Hovězí svíčková |
80 g | Nudle rýžové |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 l | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Zázvor celý |
Na dochucení | |
---|---|
2 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 špetka | Pepř černý mletý |
3 špetka | Sůl |
Namočené houby | |
4 ks | Shiitake houby |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 135g |
---|---|
Cholesterol | 25,2mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 62g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí svíčková, Nudle rýžové, Voda pitná, Zázvor celý, Cukr krupice, Sůl, Shiitake houby, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rýžové nudle s hovězí svíčkovou pro celiaky postup přípravy receptu:
1 | Houby shiitake vložíme do rendlíku, zalijeme 4 dl vody, kterou přivedeme k varu. Poté rendlík s houbami odstavíme, necháme je v horké vodě 10 minut odstát. Pak je scedíme, nožičky odkrojíme a kloboučky nakrájíme na tenké nudličky. Očistíme a omyjeme jarní cibulky a pokrájíme je na tenká kolečka i s natí. Omytou a osušenou hovězí svíčkovou krájíme na nudličky. Zázvor omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme. Očištěný česnek posekáme nadrobno. |
2 | Rýžové nudle rozlámeme, dáme do hrnce a zalijeme je 1,5-2 litry vroucí vody. Hrnec zakryjeme poklicí, nudle necháme 5 minut odstát. Poté je scedíme, v sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V pánvi rozpálíme olivový olej, na něm zpěníme šalotku s česnekem, přidáme maso a zprudka, za stálého míchání restujeme přibližně 2 minuty do zlatova. Přimícháme zázvor a restujeme ještě 1 - 2 minuty. Maso ochutíme solí, pepřem, cukrem a přidáme rýžové nudle. Směs promícháme a dochutíme extra olivovým olejem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.