Recept

Tvarohový nákyp s kyselým zelím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55729

Ingredience

Na těsto
1,5 dl Créme fraiche
3 ml Koňak vaječný
50 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
120 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
300 g Tvaroh měkký - nízkotučný
5 ks Vaječný žloutek slepičí
Na náplň
250 g Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Sůl
2 stroužek Uzené maso vařené
0,5 kávová lžička Zelí kysané
400 g Česnek
Na zálivku
300 g Jogurt bílý
250 g Kečup
200 g Pepř černý mletý
1 kávová lžička Pórek
1 špetka Sůl
1 špetka Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

94% Kalorie 1,859 kcal
Kilojoule 7 776kJ
18% Sacharidy 66 g
228% Tuky 171 g
96% Sodík 2 g
53% Bílkoviny 30 g

Tvarohový nákyp s kyselým zelím postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme těsto: do vhodné nádoby vložíme tvaroh, přidáme crème fraiche, vložíme 5 žloutků. Suroviny promícháme, vmícháme jemně nastrouhaný sýr, dochutíme sójovou omáčkou, solí, pepřem, nakonec vlijeme koňák. Pečicí formu vymažeme máslem, vložíme do ní půlku připraveného těsta.

2

Příprava náplně: ve větší pánvi na másle osmahneme na plátky pokrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájené uzené maso. Nakonec vložíme na tenká kolečka rozkrájený česnek a okapané kysané zelí. Chvilku podusíme, osolíme, přimícháme kečup a stáhneme ze sporáku.

3

Hotovou náplň rozložíme na těsto v pečící formě.

4

V misce rozmícháme jogurt, vejce, sůl, pepř, přidáme drobně krájený pórek, majoránku a nalijeme na povrch surovin.

5

Naplněnou pečící formu vložíme do trouby. Při 200 stupňové teplotě pečeme 40 - 45 minut.

6

Hotový nákyp nakrájíme na úhledné porce. Pokládáme je na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept