Smažené brambory pro alergiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené brambory pro alergiky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 55731 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
450 g | Brambory sladké (Batáty) |
1 ks | Cibule |
340 g | Hovězí maso přední |
4 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
2 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 35,1mg |
Draslík | 445,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Cibule, Hovězí maso přední, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené brambory pro alergiky postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve vodě se slupkou. Necháme vychladnout a oloupeme, nakrájíme na kostičky o velikosti asi 1 centimetr. Hovězí maso také rozkrájíme na kostky o hraně 1 centimetr. |
2 | Oloupeme cibuli a posekáme nadrobno. |
3 | Připravíme pánev, vlijeme do ní olej a zahřejeme. Vsypeme do pánve cibulku a osmahneme ji, dokud lehce nezhnědne. Poté přidáme nakrájené brambory i maso, opečeme a lehce promícháváme. Osolíme, opepříme a přidáme worcester. |
4 | Ztlumíme teplotu, rozprostřeme směs brambor rovnoměrně po pánvi a přitlačíme. 15 minut upravujeme tak, aby spodní část příliš nezhnědla. Nesmíme směs spálit. |
5 | Nakonec posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Pokud máme alergii na lepek, ujistíme se předem, že worcester neobsahuje lepek.