Recept

Sýrový nákyp s červeným kysaným lelím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 55732

Ingredience

800 g Brambory
0,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
Na zelí
200 g Anglická slanina
1 ks Cibule
20 g Kopr čerstvý
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
20 g Pórek
1 špetka Sůl
500 g Zelí červené - sterilizované
Na přípravu veky
0,5 kávová lžička Kari koření
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Smetana 33% (šlehačka)
150 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
12 krajíc Veka

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 658 kcal
Kilojoule 2 751kJ
14% Sacharidy 52 g
52% Tuky 39 g
56% Sodík 1 g
46% Bílkoviny 26 g

Sýrový nákyp s červeným kysaným lelím postup přípravy receptu:

1

Červené kysané zelí scedíme a necháme okapat. V hrnci s osolenou vodou uvaříme brambory ve slupce. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na stejně tenké plátky.

2

Ve velké pánvi osmahneme drobně pokrájenou anglickou slaninu do křupava. Přidáme na tenké plátky rozkrájenou cibuli, osmahneme do zlatova. Poté vložíme okapané zelí, drobně nasekanou petrželovou nať, pórek, kopr. Chvilku podusíme, ochutíme solí, pepřem.

3

Na dno dobře máslem vymazané pečicí formy rozložíme připravené krájené brambory, následovně rozložíme zelí.

4

Ve vhodné nádobě rozkvedláme vejce, dochutíme kari kořením, solí, pepře. Ve vajíčkové směsi obalíme na tenké plátky nakrájenou veku. Pokládáme na povrch brambor. Na obalenou veku naskládáme na tenké kousky pokrájený sýr.

5

Vše zalijeme smetanou, dochucenou jemně nastrouhaným muškátovým oříškem. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 200 stupňové teplotě 35 minut.

6

Hotový nákyp krájíme na porce. Pokládáme je na teplé talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplé, hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept