Sýrový nákyp s červeným kysaným lelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový nákyp s červeným kysaným lelím
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 55732 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
800 g | Brambory |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Na zelí | |
---|---|
200 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
20 g | Kopr čerstvý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
20 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
500 g | Zelí červené - sterilizované |
Na přípravu veky | |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
3 ks | Vejce slepičí |
12 krajíc | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 208,2mg |
Draslík | 985,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Voda pitná, Anglická slanina, Cibule, Kopr čerstvý, Sůl, Zelí červené - sterilizované, Kari koření, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový nákyp s červeným kysaným lelím postup přípravy receptu:
1 | Červené kysané zelí scedíme a necháme okapat. V hrnci s osolenou vodou uvaříme brambory ve slupce. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na stejně tenké plátky. |
2 | Ve velké pánvi osmahneme drobně pokrájenou anglickou slaninu do křupava. Přidáme na tenké plátky rozkrájenou cibuli, osmahneme do zlatova. Poté vložíme okapané zelí, drobně nasekanou petrželovou nať, pórek, kopr. Chvilku podusíme, ochutíme solí, pepřem. |
3 | Na dno dobře máslem vymazané pečicí formy rozložíme připravené krájené brambory, následovně rozložíme zelí. |
4 | Ve vhodné nádobě rozkvedláme vejce, dochutíme kari kořením, solí, pepře. Ve vajíčkové směsi obalíme na tenké plátky nakrájenou veku. Pokládáme na povrch brambor. Na obalenou veku naskládáme na tenké kousky pokrájený sýr. |
5 | Vše zalijeme smetanou, dochucenou jemně nastrouhaným muškátovým oříškem. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 200 stupňové teplotě 35 minut. |
6 | Hotový nákyp krájíme na porce. Pokládáme je na teplé talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplé, hlavní jídlo.