Flambovaný humr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Flambovaný humr
Flambovaný humr
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55737 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Fenykl sladký - hlíza |
500 g | Humr |
25 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Pastis |
1 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 252,5mg |
Draslík | 804,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Humr, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé, Pastis, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Flambovaný humr postup přípravy receptu:
1 | Humra rozmrazíme, podélně rozřízneme a položíme na plech, potažený papírem na pečení, hřbetem dolů a břišní částí vzhůru. Osolíme a opepříme. Čerstvý fenykl nakrájíme na tenké plátky a položíme na maso. Povrch poklademe hoblinkami másla, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 10 minut. |
2 | Plech vyndáme, humra polijeme pastisem a zapálíme. Jakmile oheň uhasne, podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.