Recept

Muffiny s jablky pro alergiky na laktózu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 55738
Kategorie: Muffiny

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr moučkový
45 g Cukr třtinový
2 ks Jablka
1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
55 g Margarín
175 ml Mléko sójové
225 g Mouka pšeničná hladká T 650
55 g Rozinky tmavé
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 146 kcal
Kilojoule 612kJ
8% Sacharidy 28 g
4% Tuky 3 g
3% Sodík 51 mg
5% Bílkoviny 3 g

Muffiny s jablky pro alergiky na laktózu postup přípravy receptu:

1

Na plech položíme 12 košíčků na muffiny nebo použijeme speciální plech přímo s košíčky. Vymažeme formičky dvěma lžícemi margarínu, který odebereme z množství určeného na těsto. Předehřejeme troubu na 200°C.

2

V misce si smícháme mouku, cukr, sůl a kypřicí prášek se skořicí.

3

Přidáme zbylý margarín, mléko a rozinky. Omyjeme, oloupeme a nastrouháme jablka, jablečnou směs vmícháme do těsta. Promícháme.

4

Těsto vložíme do vymazaných košíčků na muffiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200°C celkem 20 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nezískají nazlátlou barvu.

5

Necháme trochu vychladnout, vyklopíme z košíčků a vlažné podáváme posypané moučkovým cukrem.

Poznámka

Při alergii na laktózu nahrazujeme kravské mléko mlékem ovesným, sójovým, rýžovým nebo kokosovým. Používáme margarín, který neobsahuje laktózu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept