Muffiny s jablky bezlepkové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Muffiny s jablky bezlepkové
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 55739 |
Kategorie: | Muffiny |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
45 g | Cukr třtinový |
2 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Kypřicí prášek do pečiva |
45 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
225 g | Mouka bezlepková |
55 g | Rozinky tmavé |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 1,9mg |
Draslík | 83,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 18,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Cukr třtinový, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka bezlepková, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Muffiny s jablky bezlepkové postup přípravy receptu:
1 | Na plech položíme 12 košíčků na muffiny nebo použijeme speciální plech přímo s košíčky. Vymažeme formičky máslem, které odebereme z množství určeného na těsto. Předehřejeme troubu na 200 °C. |
2 | V misce smícháme bezlepkovou mouku, cukr, sůl a kypřicí prášek se skořicí. |
3 | Přidáme máslo, mléko a rozinky. Omyjeme, oloupeme a nastrouháme jablka, jablečnou směs vmícháme do těsta. Promícháme. |
4 | Těsto vložíme do vymazaných košíčků na muffiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C celkem 20 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nezískají nazlátlou barvu. Necháme trochu vychladnout, vyklopíme z košíčků a vlažné podáváme posypané moučkovým cukrem. |
Poznámka
Servírujeme vlažné. Předem si ověříme, zda je kypřicí prášek bezlepkový.