Jednoduchý recept

Borůvkové muffiny bezlepkové

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 55744
Kategorie: Muffiny

Ingredience

100 g Borůvky
2 kávová lžička Citronová šťáva
55 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
55 g Máslo čerstvé
160 ml Mléko polotučné
225 g Mouka bezlepková
1 polévková lžíce Skořice mletá
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tresť vanilková
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 279 kcal
Kilojoule 1 168kJ
12% Sacharidy 45 g
13% Tuky 10 g
3% Sodík 53 mg
7% Bílkoviny 4 g

Borůvkové muffiny bezlepkové postup přípravy receptu:

1

Na plech položíme 6 košíčků na muffiny nebo použijeme speciální plech přímo s košíčky. Vymažeme formičky máslem, které odebereme z množství určeného na těsto. Předehřejeme troubu na 200 °C.

2

V pekáčku rozehřejeme máslo, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

3

V misce smícháme bezlepkovou mouku, sůl a kypřicí prášek. Přidáme cukr, dvě lžíce cukru necháme stranou na posypání upečených muffinů.

4

Uprostřed moučné směsi vytvoříme důlek, do kterého vlijeme mléko, citronovou šťávu, vanilkový extrakt a rozšlehané vejce. Promícháme v těsto a přidáme do něj omyté borůvky.

5

Těsto vložíme do vymazaných košíčků na muffiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C celkem 20 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nezískají nazlátlou barvu.

6

Necháme trochu vychladnout, vyklopíme z košíčků a vlažné podáváme posypané moučkovým cukrem a skořicí.

Poznámka

Používáme bezlepkovou mouku a přidáváme o trochu víc mléka, aby se těsto dobře spojovalo. Zároveň si před přípravou ověříme, zda je kypřicí prášek bezlepkový.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
jitka.prochazkova@gmail.com
Borůvkové muffiny bezlepkové
V receptu není popsáno co s máslem a cukrem. Zdálo se mi divné do těsta nedat cukr, takže jsem dala 55 g cukru krupice, a 55 g másla přímo do těsta. Výsledek není špatný, byť chuťově stále poněkud neslaný nemastný, možná je to moukou - dala jsem rýžovou. Příště bych přidala soli. Ale jinak se povedlo.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept