Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 55746
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

250 g Amarant - Laskavec
5 g Bobkový list
5 dl Vývar zeleninový
Na přípravu houbové náplně
1 ks Cibule
400 g Houby čerstvé
80 ml Olej slunečnicový
200 g Rajčata
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián čerstvý
3 dl Víno bílé
Na zálivku
3 polévková lžíce Dýňová semínka
20 g Petržel - nať
250 g Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 620 kcal
Kilojoule 2 593kJ
12% Sacharidy 44 g
52% Tuky 39 g
25% Sodík 501 mg
33% Bílkoviny 19 g

Laskavcový nákyp postup přípravy receptu:

1

Vývar vlijeme do hrnce, přivedeme k varu a přidáme laskavec. Vložíme bobkový list, povaříme 35 - 40 minut.

2

V pánvi na rozpáleném oleji osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme na tenké plátky nakrájené houby, zalijeme vínem, osolíme a podusíme 5 minut. Nakonec vložíme tymián, zamícháme a stáhneme z ohně.

3

Pečicí formu důkladně vymažeme máslem, vysypeme špetkou soli a rozložíme půlku dávky laskavce. Na něj vsypeme a rovnoměrně roztáhneme houbovou směs. Na směs naskládáme na tenké plátky pokrájená rajčata. Opět dáme vrstvu laskavce, vejce rozkvedláme se smetanou a drobně nasekanou pažitkou, přelijeme nákyp. Nakonec posypeme dýňovými semínky.

4

Vložíme do předehřáté trouby, při 200 stupňové teplotě pečeme 45 minut. Hotový nákyp krájíme na porce, pokládáme na jednotlivé teplé talíře.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Můžeme přidat zeleninový salát jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept