Jednoduchý recept

Šalvějové rizoto

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 55747
Kategorie: Rizota

Ingredience

120 g Cibule
30 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
120 g Rýže loupaná
15 g Šalvěj čerstvá
6 g Sůl
40 g Šunka parmská
60 g Sýr Parmezán
500 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 518 kcal
Kilojoule 2 165kJ
17% Sacharidy 62 g
30% Tuky 22 g
127% Sodík 3 g
32% Bílkoviny 18 g

Šalvějové rizoto postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, Parmezán pokrájíme na tenké plátky, parmskou šunku na proužky. Vývar nalijeme do rendlíku a zahřejeme. Přidáme lístky máty a necháme louhovat. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přisypeme rýži, orestujeme, zalijeme polovinou vývaru se šalvějí a za stálého míchámí zvolna vaříme. Až se vývar zcela vsákne, přilijeme druhou polovinu. Vaříme až do úplného vstřebání vývaru. Hrnec odstavíme, přimícháme máslo, podle chuti osolíme a opepříme. Proužky šunky smícháme s rýží, upravíme na talíře a obložíme plátky Parmezánu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept