Šalvějové rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šalvějové rizoto
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 55747 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
120 g | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
120 g | Rýže loupaná |
15 g | Šalvěj čerstvá |
6 g | Sůl |
40 g | Šunka parmská |
60 g | Sýr Parmezán |
500 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 38,4mg |
Draslík | 248,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rýže loupaná, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka parmská, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šalvějové rizoto postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, Parmezán pokrájíme na tenké plátky, parmskou šunku na proužky. Vývar nalijeme do rendlíku a zahřejeme. Přidáme lístky máty a necháme louhovat. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přisypeme rýži, orestujeme, zalijeme polovinou vývaru se šalvějí a za stálého míchámí zvolna vaříme. Až se vývar zcela vsákne, přilijeme druhou polovinu. Vaříme až do úplného vstřebání vývaru. Hrnec odstavíme, přimícháme máslo, podle chuti osolíme a opepříme. Proužky šunky smícháme s rýží, upravíme na talíře a obložíme plátky Parmezánu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.