Recept

Čokoládové briošky pro alergiky na vejce a ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 55750
Kategorie: Sladké pečivo

Ingredience

2 kávová lžička Cukr moučkový
2 kávová lžička Droždí sušené
85 g Máslo čerstvé
115 ml Mléko polotučné
225 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na dokončení
200 g Čokoláda hořká
1 polévková lžíce Cukr krystal
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 353 kcal
Kilojoule 1 477kJ
11% Sacharidy 40 g
25% Tuky 19 g
6% Sodík 114 mg
11% Bílkoviny 6 g

Čokoládové briošky pro alergiky na vejce a ořechy postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme mouku (dvě lžíce si schováme stranou na pomoučnění válu), sůl, přidáme cukr. K promíchání použijeme kuchyňský robot. Přidáme sušené droždí a opět promícháme.

2

15 g pokrájeného změklého másla rozpustíme v kastrolu. Přilijeme mléko, jakmile je teplé, přelijeme do mísy k moučné směsi, robotem vyšleháme v hladké a pružné těsto.

3

Vyklopíme těsto z mísy a na pomoučněném vále z něho vyválíme čtverec o tloušťce asi 1 centimetr. Horní dvě třetiny čtverce potřeme třetinou zbylého másla (dvě lžíce ještě dáme stranou na pozdější pomazání pečicího papíru), horní část těsta přehneme dolů přes střed a spodní třetinu přehneme nahoru. Okraje těsta přitiskneme válečkem, těsto o čtvrtinu otočíme, znovu vyválíme a opakujeme postup s druhou třetinou másla. Pak opakujeme ještě jednou do třetice.

4

Poté těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočinout na chladném místě.

5

Těsto rozbalíme a znovu vyválíme na pomoučněném vále do čtverce. Tentokrát už nepřidáváme žádné máslo. Složíme stejným způsobem jako předtím, otočíme, znovu vyválíme a opět přeložíme.

6

Vyválíme těsto do obdélníku, který bude mít jednu stranu dvakrát delší než druhou a plát bude silný cca 0,5 centimetru. Vykrájíme z něho 8 stejných čtverců.

7

Pečicí papír pomažeme máslem.

8

V misce promícháme smetanu s krystalovým cukrem a směsí potřeme povrch jednotlivých čtverců. Na každý čtverec položíme tři čtverečky čokolády. Přes ně přeložíme těsto tak, aby kousky čokolády vykukovaly. Briošky potřeme olejem a necháme na plechu s pečicím papírem vykynout asi 40 minut.

9

Předehřejeme troubu na 220 °C. Vložíme plech s vykynutými brioškami a pečeme 15 minut. Vyndáme z trouby, necháme trochu vychladnout a posypeme moučkovým cukrem. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept