Čokoládové briošky bezlepkové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládové briošky bezlepkové
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 55751 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
2 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Droždí sušené |
55 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
225 g | Mouka bezlepková |
2 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 kávová lžička | Xantanová guma |
Na dokončení | |
---|---|
200 g | Čokoláda hořká |
1 kávová lžička | Cukr krystal |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 98,0mg |
Draslík | 229,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 110,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí sušené, Sůl, Vejce slepičí, Čokoláda hořká, Cukr krystal, Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka bezlepková, Xantanová guma mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Čokoládové briošky bezlepkové postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme mouku (dvě lžíce si schováme stranou na pomoučení válu), sůl, přidáme cukr a xanthanovou gumu. K promíchání použijeme kuchyňský robot. Přidáme sušené droždí a nadrobno pokrájené změklé máslo. Prošleháme robotem |
2 | Zahřejeme mléko a jakmile je teplé, rozšleháme v něm vejce. Přidáme do mísy k moučné směsi a robotem vyšleháme hladké těsto. |
3 | Vyklopíme těsto z mísy, na pomoučeném vále z něj vyválíme čtverec. Horní třetinu přehneme dolů, spodní třetinu nahoru, otočíme těsto o čtvrtinu, znovu vyválíme ve čtverec a postup opakujeme. Poté vyválíme obdélník, u kterého bude jedna strana trojnásobkem druhé. Plát těsta by měl být silný asi 5 milimetrů. Okraje těsta zarovnáme, rozkrojíme na šest stejných čtverců. |
4 | Pečicí papír pomažeme olejem. |
5 | V misce rozšleháme vejce s cukrem a směsí potřeme všechny čtverce. Na každý z nich položíme 3 čtverečky čokolády tak, aby kousek vykukoval ven a složíme přes ně těsto. Položíme briošky na pomazaný pečicí papír a necháme 45 minut kynout. |
6 | Předehřejeme troubu na 220 °C. Vložíme plech s vykynutými brioškami a pečeme 15 minut. Vyndáme z trouby, necháme trochu vychladnout a posypeme moučkovým cukrem. Podáváme teplé. |