Recept

Čokoládové briošky bezlepkové

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 55751

Ingredience

2 kávová lžička Cukr moučkový
1 polévková lžíce Droždí sušené
150 ml Mléko polotučné
225 g Mouka bezlepková
55 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 kávová lžička Xantanová guma
Na dokončení
1 kávová lžička Cukr krystal
3 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Vejce slepičí
200 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 471 kcal
Kilojoule 1 970kJ
18% Sacharidy 63 g
28% Tuky 21 g
6% Sodík 127 mg
13% Bílkoviny 7 g

Čokoládové briošky bezlepkové postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme mouku (dvě lžíce si schováme stranou na pomoučení válu), sůl, přidáme cukr a xanthanovou gumu. K promíchání použijeme kuchyňský robot. Přidáme sušené droždí a nadrobno pokrájené změklé máslo. Prošleháme robotem

2

Zahřejeme mléko a jakmile je teplé, rozšleháme v něm vejce. Přidáme do mísy k moučné směsi a robotem vyšleháme hladké těsto.

3

Vyklopíme těsto z mísy, na pomoučeném vále z něj vyválíme čtverec. Horní třetinu přehneme dolů, spodní třetinu nahoru, otočíme těsto o čtvrtinu, znovu vyválíme ve čtverec a postup opakujeme. Poté vyválíme obdélník, u kterého bude jedna strana trojnásobkem druhé. Plát těsta by měl být silný asi 5 milimetrů. Okraje těsta zarovnáme, rozkrojíme na šest stejných čtverců.

4

Pečicí papír pomažeme olejem.

5

V misce rozšleháme vejce s cukrem a směsí potřeme všechny čtverce. Na každý z nich položíme 3 čtverečky čokolády tak, aby kousek vykukoval ven a složíme přes ně těsto. Položíme briošky na pomazaný pečicí papír a necháme 45 minut kynout.

6

Předehřejeme troubu na 220 °C. Vložíme plech s vykynutými brioškami a pečeme 15 minut. Vyndáme z trouby, necháme trochu vychladnout a posypeme moučkovým cukrem. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept