Nákyp z fenyklu se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z fenyklu se sýrem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 55752 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 ml | Citronová šťáva |
150 g | Créme fraiche |
1 kg | Fenykl čerstvý |
1 g | Koriandr čerstvý |
50 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata sušená sterilovaná |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Brynza |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 48,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 707,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Fenykl čerstvý, Koriandr čerstvý, Paprika mletá sladká, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp z fenyklu se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný fenykl omyjeme a nakrájíme na pásky. Cibuli spolu s česnekem oloupeme, pokrájíme na tenké proužky. V pánvi na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme česnek a nakonec fenykl. Ochutíme koriandrem, špetkou solí a pepřem. Vložíme na plátky rozkrájená sušená rajčata, vlijeme také šťávu ze skleničky od rajčat. Vše povaříme 15 minut, přimícháme crème fraiche, drobně nasekanou petrželovou nať, podle vlastní chuti přilijeme citrónovou šťávu. |
2 | Pečící formu vymažeme máslem a připravenou směs rozložíme na dno formy. |
3 | Brynzu smícháme spolu se smetanou, přidáme sůl, pepř, sladkou mletou papriku a potřeme povrch směsi ve formě. |
4 | Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 200 stupňové teplotě 25 - 30 minut. Po vytažení z trouby, necháme nákyp 5 minut odpočinout. Krájíme na porce, pokládáme na jednotlivé teplé talíře. Každou porci posypeme nasekaným koprem. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní, teplé jídlo.