Recept

Nákyp z fenyklu se sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55752
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
3 ml Citronová šťáva
150 g Créme fraiche
1 kg Fenykl čerstvý
1 g Koriandr čerstvý
50 g Máslo čerstvé
60 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
200 g Rajčata sušená sterilovaná
250 g Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
150 g Sýr Brynza

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 539 kcal
Kilojoule 2 255kJ
7% Sacharidy 25 g
62% Tuky 47 g
13% Sodík 255 mg
16% Bílkoviny 9 g

Nákyp z fenyklu se sýrem postup přípravy receptu:

1

Očištěný fenykl omyjeme a nakrájíme na pásky. Cibuli spolu s česnekem oloupeme, pokrájíme na tenké proužky. V pánvi na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme česnek a nakonec fenykl. Ochutíme koriandrem, špetkou solí a pepřem. Vložíme na plátky rozkrájená sušená rajčata, vlijeme také šťávu ze skleničky od rajčat. Vše povaříme 15 minut, přimícháme crème fraiche, drobně nasekanou petrželovou nať, podle vlastní chuti přilijeme citrónovou šťávu.

2

Pečící formu vymažeme máslem a připravenou směs rozložíme na dno formy.

3

Brynzu smícháme spolu se smetanou, přidáme sůl, pepř, sladkou mletou papriku a potřeme povrch směsi ve formě.

4

Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 200 stupňové teplotě 25 - 30 minut. Po vytažení z trouby, necháme nákyp 5 minut odpočinout. Krájíme na porce, pokládáme na jednotlivé teplé talíře. Každou porci posypeme nasekaným koprem.

Poznámka

Podáváme jako hlavní, teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept