Recept

Britské kedgeree bezlepkové pro alergiky na ořechy

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 55753
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
2 kávová lžička Citronová šťáva
30 g Čočka jedlá
0,8 kávová lžička Kari koření
0,3 kávová lžička Kurkuma
300 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
225 g Rýže loupaná
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
3 špetka Sůl
250 g Treska uzená
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 892kJ
16% Sacharidy 59 g
17% Tuky 13 g
26% Sodík 518 mg
42% Bílkoviny 24 g

Britské kedgeree bezlepkové pro alergiky na ořechy postup přípravy receptu:

1

Uvaříme čočku v osolené vodě podle návodu, slijeme vodu a čočku odložíme stranou.

2

Do kastrolu vlijeme mléko, vložíme rybu. Asi 5 minut ji podusíme. Zkontrolujeme, jestli se maso dá rozebrat vidličkou. Slijeme mléko, Necháme rybu okapat, zbavíme ji kostí a kůže. Schováme mléko na rýži, aby mělo kedgeree správnou příchuť ryby.

3

Oloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno. V pánvi zahřejeme olej a osmahneme na něm cibulku, dokud nezměkne. Poté k ní přidáme rýži a koření, obalíme v oleji.

4

Použijeme mléko z dušení ryby, přidáme k němu vroucí vodu, abychom měli asi 450 ml tekutiny. Zalijeme tekutinou rýži s cibulí a přivedeme k varu. Mícháme, potom snížíme teplotu, znovu zamícháme a zakryjeme. Dusíme asi 10 minut, dokud rýže neabsorbuje všechnu tekutinu a není uvařená. Rýže se však nesmí rozvařit. Odstavíme ji a udržujeme v teple.

5

V hrnci zahřejeme vodu, snížíme teplotu, aby neklokotala, ale vařila se jenom mírně, přidáme do ní vejce. Vaříme asi 7 minut. Uvařená vejce ihned zchladíme studenou vodou. Oloupáme je a nakrájíme na čtvrtiny.

6

Smícháme v hrnci rybu s čočkou a rýží, vmícháme smetanu a citronovou šťávu. Poklademe čtvrtinami vajec, osolíme, opepříme.

7

Před podáváním posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept