Recept

Nákyp s ovesným zrním a zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 55757
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

5 g Bobkový list
200 g Brokolice
2 ks Celer bulvový
2 ks Kedlubna
90 g Máslo čerstvé
3 ks Mrkev kořen
200 g Oves loupaný
2 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sezam - semena
250 g Smetana 33% (šlehačka)
3 špetka Sůl
200 g Sýr Parmezán
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 764 kcal
Kilojoule 3 195kJ
15% Sacharidy 54 g
64% Tuky 48 g
82% Sodík 2 g
55% Bílkoviny 31 g

Nákyp s ovesným zrním a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Vývar v hrnci přivedeme k varu, vsypeme dobře proprané a omyté ovesné zrní a spolu s bobkovým listem povaříme 30 minut. Zrní scedíme a v cedníku necháme okapat.

2

V pánvi na rozehřátém másle (50 g) doměkka osmahneme na malé kostičky nakrájenou mrkev, celer a kedlubnu. Ochutíme 1 špetkou soli, zalijeme vývarem a pod poklici povaříme 15 minut. Opět scedíme a necháme okapat.

3

Brokolici rozdělíme na jednotlivé růžičky, zalijeme horkou vodou a necháme 10 minut spařit.

4

Okapaná ovesná zrna smícháme spolu s okapanou zeleninou. Půlku směsi dáme do zbylým máslem vymazané pečící formy. Potom naskládáme růžičky brokolice a rozložíme druhou půlku směsi.

5

Ve vhodné nádobě rozkvedláme vejce, přilijeme zakysanou smetanu, ochutíme solí, pepřem a přidáme sezamové semínka. Vše dobře promícháme a směsí zalijeme nákyp. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

6

Naplněnou pečící formu vložíme do horké trouby. Při teplotě 200°C pečeme 40 minut.

7

Hotový nákyp necháme 5 minut odpočinout. Nakrájíme na porce, které pokládáme na jednotlivé, teplé talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní, teplé jídlo. Vhodnou přílohou je zeleninový pikantní salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept