Jednoduchý recept

Meloun se zázvorovým sirupem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 55760
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

50 g Cukr krupice
400 g Meloun žlutý
5 g Skořice mletá
200 ml Voda pitná
8 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 173 kcal
Kilojoule 723kJ
12% Sacharidy 43 g
1% Tuky 0 g
1% Sodík 24 mg
5% Bílkoviny 3 g

Meloun se zázvorovým sirupem postup přípravy receptu:

1

Do rendlíku nalijeme vodu, osladíme a přivedeme k varu. Čerstvý zázvor oloupeme, nastrouháme na jemno a spolu s mletou skořicí přidáme do vody. Vaříme tak dlouho, až bude mít tekutina sirupovou konzistenci. Odstavíme a necháme vychladnout.

2

Meloun rozkrojíme, pomocí lžičky vykrajujeme z dužiny kuličky, které nasypeme do mísy, zalijeme vychladlým sirupem a před podáváním vychladíme v lednici.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept