Meloun se zázvorovým sirupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Meloun se zázvorovým sirupem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 55760 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
400 g | Meloun žlutý |
5 g | Skořice mletá |
200 ml | Voda pitná |
8 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 429,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Meloun žlutý, Skořice mletá, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Meloun se zázvorovým sirupem postup přípravy receptu:
1 | Do rendlíku nalijeme vodu, osladíme a přivedeme k varu. Čerstvý zázvor oloupeme, nastrouháme na jemno a spolu s mletou skořicí přidáme do vody. Vaříme tak dlouho, až bude mít tekutina sirupovou konzistenci. Odstavíme a necháme vychladnout. |
2 | Meloun rozkrojíme, pomocí lžičky vykrajujeme z dužiny kuličky, které nasypeme do mísy, zalijeme vychladlým sirupem a před podáváním vychladíme v lednici. |
Poznámka
Servírujeme studené.