Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 230 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55762
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Cibule
2000 g Husa domácí
150 g Játra drůbeží
3 polévková lžíce Koňak
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sůl
200 g Šunka uzená
5 ks Vaječný bílek slepičí
1 kg Vepřová krkovička
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 721 kcal
Kilojoule 3 015kJ
1% Sacharidy 2 g
83% Tuky 62 g
13% Sodík 267 mg
63% Bílkoviny 36 g

Galantina z husy postup přípravy receptu:

1

Očištěnou menší husu zbavíme křídel, vykostíme, omyjeme a osušíme.

2

Polovinu vepřového masa nakrájíme na kostičky, druhou polovinu umeleme spolu s drůbežími játry. Do mletého masa přidáme bílky, mouku, sůl, pepř, koňak, vše v míse důkladně promícháme. Nakonec vmícháme na proužky pokrájenou šunku a kostičky masa. Vzniklou směsí naplníme vykostěnou husu, kterou pak zašijeme bílou režnou nití, převážeme a zformujeme do tvaru úhledného válečku.

3

Do velkého kastrolu vložíme husí křídla a kosti, překrojenou oloupanou cibuli, bobkový list, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, vložíme připravenou husu, přikryjeme pergamenovým papírem a necháme „táhnout“ 2½ - 3 hodiny.

4

Po této době husu vyjmeme, necháme asi 6 hodin vystydnout.

5

Šťávu z husy přecedíme do kastrolku, necháme vychladnout a dáme do ledničky ztuhnout. Druhý den sebereme tuk a vzniklý rosol nakrájíme na kousky.

6

Vychladlou husu zabalíme do pergamenového papíru, převážeme, mírně stáhneme a dáme na 24 hodin do ledničky.

7

Po této době husu rozbalíme, odstraníme nitě, husu nakrájíme na plátky. Podáváme obložené kousky rosolu.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vystydnutí a vychlazení pokrmu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept