Recept

Zeleninový nákyp s brambory a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 55764

Ingredience

0,5 kávová lžička Bazalka
600 g Brambory
1 ks Cuketa
200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1 ks Lilek
3 ks Mrkev kořen
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata
250 g Smetana 33% (šlehačka)
200 g Sýr Niva (Rokfór)
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 887kJ
8% Sacharidy 27 g
31% Tuky 24 g
31% Sodík 626 mg
24% Bílkoviny 13 g

Zeleninový nákyp s brambory a sýrem postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na stejně tenké plátky, naskládáme na dno máslem vymazané zapékací formy.

2

Omytou a oloupanou mrkev, cuketu, lilek a rajčata pokrájíme na tenké plátky. Do pánve s rozpáleným máslem vložíme nejdříve mrkev, potom celer, kedlubnu a nakonec cuketu. Osmahneme do poloměkka, přidáme scezený hrášek, nakonec na tenké plátky rozkrájená rajčata. Připravenou zeleninu dáme do formy na povrch brambor.

3

Smetanu smícháme s bazalkou, tymiánem, solí, pepřem, drobně nasekanou petrželovou natí a přelijeme povrch nákypu. Nakonec hustě posypeme nastrouhaným sýrem Niva.

4

Vložíme do předehřáté trouby a při 200 stupňové teplotě pečeme 40 - 45 minut.

5

Po vytažení z trouby, necháme 5 minut odpočinou. Krájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé teplé talíře.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Coby přílohu můžeme naservírovat opečenou veku nebo bagetu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept