Bramborový nákyp s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový nákyp s česnekem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 55768 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
60 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
350 g | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 241,4mg |
Draslík | 462,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 118,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kari koření, Paprika červená, Sezam - semena, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový nákyp s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Do vhodné nádoby vlijeme smetanu, rozklepneme vejce. přidáme na hrubo nastrouhané brambory, osolíme, opepříme, přimícháme prolisovaný česnek a kari koření, na tenké plátky pokrájenou červenou papriku. Nakonec vmícháme mouku. Vše ještě jednou důkladně promícháme. |
2 | Pečící formu dobře vymažeme máslem a připravenou směs rozložíme na dno formy. Povrch posypeme sezamovými semínky. |
3 | Formu s nákypem vložíme do předehřáté trouby, při 200 stupňové teplotě pečeme 40 minut. |
4 | Po vytažení nákypu z trouby necháme 5 minut odpočinout a nakrájíme na úhledné porce. Pokládáme je na jednotlivé teplé talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplé jídlo, ale chutná dobře také studené. Vhodnou přílohou je smetana smíchaná s drobně nasekanou jarní cibulkou.