Dušená husa na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 190 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená husa na červeném víně
Celkový čas: | 190 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55770 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1500 g | Husa domácí |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce | Sůl |
500 ml | Víno červené |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 168,2mg |
Draslík | 697,8mg |
Vláknina | 916,3mg |
Vitamín A | 111,8mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Husa domácí, Sádlo škvařené, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená husa na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Středně velkou husu zbavíme posledních dílů křídel a nasekáme na porce. Páteř i velké kosti odsekneme, spolu s křídly uschováme pro případné další využití. |
2 | Porce husy osolíme, ze všech stran rychle opečeme v kastrolu s rozpáleným sádlem. Vyjmeme je a do tuku po huse dáme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, kterou po chvíli zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme ji vínem a rozmícháme. Podle potřeby osolíme, opepříme a zředíme teplou vodou. |
3 | Porce husy vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme přibližně 2 hodiny v troubě, rozehřáté na 165°C. |
4 | Opečené porce husy přendáme do jiné nádoby a udržujeme v teple. Omáčku rozšleháme metlou a zjemníme kouskem másla. |
5 | Husu servírujeme přelitou vínovou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.