Recept

Dušená husa na červeném víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 190 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55770
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
1500 g Husa domácí
60 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Sůl
500 ml Víno červené
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 953 kcal
Kilojoule 3 988kJ
3% Sacharidy 9 g
109% Tuky 82 g
19% Sodík 389 mg
55% Bílkoviny 31 g

Dušená husa na červeném víně postup přípravy receptu:

1

Středně velkou husu zbavíme posledních dílů křídel a nasekáme na porce. Páteř i velké kosti odsekneme, spolu s křídly uschováme pro případné další využití.

2

Porce husy osolíme, ze všech stran rychle opečeme v kastrolu s rozpáleným sádlem. Vyjmeme je a do tuku po huse dáme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, kterou po chvíli zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme ji vínem a rozmícháme. Podle potřeby osolíme, opepříme a zředíme teplou vodou.

3

Porce husy vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme přibližně 2 hodiny v troubě, rozehřáté na 165°C.

4

Opečené porce husy přendáme do jiné nádoby a udržujeme v teple. Omáčku rozšleháme metlou a zjemníme kouskem másla.

5

Husu servírujeme přelitou vínovou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept