Dýňová polévka s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýňová polévka s mrkví
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55771 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
400 g | Dýně |
10 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mrkev kořen |
20 ml | Ořechový olej |
30 g | Ořechy lískové |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel kudrnka |
6 g | Sůl |
250 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 871,6mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,9mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Dýně, Ořechy lískové, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ořechový olej nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dýňová polévka s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Dýni rozkrojíme, vydlabeme dužinu, nakrájíme na kostky, mrkev na kolečka, petrželku posekáme na jemno, ořechy nadrtíme nahrubo. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mrkev, krátce orestujeme, přidáme dýni, zakryjeme pokličkou a dusíme 10 minut. Podlijeme vývarem, posypeme petrželkou, provaříme, osolíme, opepříme a rozmixujeme. |
3 | Polévku rozdělíme do misek, pokapeme ořechovým olejem a posypeme drcenými ořechy. |
Poznámka
Servírujeme teplé.