Recept

Pečená husa se zelnými lokšemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 195 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 55774

Ingredience

0,5 kg Brambory vařené
1400 g Husa domácí
1 polévková lžíce Kmín celý
300 g Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Solamyl
150 g Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
350 ml Voda pitná
200 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 934 kcal
Kilojoule 3 908kJ
10% Sacharidy 38 g
96% Tuky 72 g
24% Sodík 484 mg
56% Bílkoviny 31 g

Pečená husa se zelnými lokšemi postup přípravy receptu:

1

Očištěnou husu omyjeme, zbavíme konců křídel, osušíme, zevnitř i zvenku osolíme a pokmínujeme, vložíme do pekáče se sádlem, umístíme do trouby, rozehřáté na 170°C. Přikryjeme a pečeme bez podlévání. Přibližně po dvou hodinách husu odkryjeme, obrátíme, sebereme přebytečný tuk a pečeme ještě půl hodiny.

2

Zelí nakrájíme, osolíme, přidáme kmín, zalijeme 150 ml vody a vaříme do sucha. Vařené brambory nastrouháme, přidáme mouku, sůl, vejce a žloutky, zpracujeme na poddajné těsto, přimícháme vychladlé zelí, vytvarujeme malé placičky, které opečeme na pánvi v tuku, který jsme sebrali.

3

Upečenou husu přendáme do jiné nádoby, necháme trochu vychladnout a rozdělíme na porce, které udržujeme teplé.

4

Šťávu se sádlem slijeme na pánev a necháme vysmahnout. Solamyl rozmícháme ve 200 ml studené vody, nalijeme do pánve na šťávu a krátce povaříme.

5

Porce husy přelijeme šťávou a podáváme s osmaženými placičkami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept