Pečená husa se zelnými lokšemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 195 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená husa se zelnými lokšemi
Celkový čas: | 195 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55774 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 kg | Brambory vařené |
1400 g | Husa domácí |
1 polévková lžíce | Kmín celý |
300 g | Mouka pšeničná hrubá |
150 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
350 ml | Voda pitná |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 250,1mg |
Draslík | 709,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 242,1mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Husa domácí, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Solamyl, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená husa se zelnými lokšemi postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou husu omyjeme, zbavíme konců křídel, osušíme, zevnitř i zvenku osolíme a pokmínujeme, vložíme do pekáče se sádlem, umístíme do trouby, rozehřáté na 170°C. Přikryjeme a pečeme bez podlévání. Přibližně po dvou hodinách husu odkryjeme, obrátíme, sebereme přebytečný tuk a pečeme ještě půl hodiny. |
2 | Zelí nakrájíme, osolíme, přidáme kmín, zalijeme 150 ml vody a vaříme do sucha. Vařené brambory nastrouháme, přidáme mouku, sůl, vejce a žloutky, zpracujeme na poddajné těsto, přimícháme vychladlé zelí, vytvarujeme malé placičky, které opečeme na pánvi v tuku, který jsme sebrali. |
3 | Upečenou husu přendáme do jiné nádoby, necháme trochu vychladnout a rozdělíme na porce, které udržujeme teplé. |
4 | Šťávu se sádlem slijeme na pánev a necháme vysmahnout. Solamyl rozmícháme ve 200 ml studené vody, nalijeme do pánve na šťávu a krátce povaříme. |
5 | Porce husy přelijeme šťávou a podáváme s osmaženými placičkami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.