Recept

Dušená husa se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 185 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55781
Kategorie: Maso

Ingredience

350 g Celer bulvový
4 stroužek Česnek
2 ks Cibule
300 g Hrášek
1400 g Husa domácí
80 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká
350 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý mletý
350 g Petržel kořen
3 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 999 kcal
Kilojoule 4 180kJ
6% Sacharidy 21 g
115% Tuky 87 g
22% Sodík 446 mg
59% Bílkoviny 33 g

Dušená husa se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Celer, mrkev a petržel oloupeme, uvaříme ve slané vodě.

2

Středně velkou husu zbavíme posledních dílů křídel a nasekáme na porce. Páteř i velké kosti odsekneme a spolu s křídly uschováme pro případné další využití.

3

Porce husy osolíme a ze všech stran rychle opečeme v kastrolu s rozpáleným sádlem. Vyjmeme je, do tuku po huse dáme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, kterou po chvíli zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou a rozmícháme. Přidáme rozdrcený česnek a opepříme.

4

Porce husy vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme přibližně 2 hodiny v troubě, rozehřáté na 165°C.

5

Uvařenou zeleninu nakrájíme na kostky a spolu s hráškem opečeme v pánvi na másle.

6

Na opečené porce husy navršíme opečenou zeleninovou směs. Servírujeme přelité omáčkou, ozdobené nasekanou zelenou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept