Dušená husa se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 185 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená husa se zeleninou
Celkový čas: | 185 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55781 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
350 g | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
300 g | Hrášek |
1400 g | Husa domácí |
80 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
350 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
350 g | Petržel kořen |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 170,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hrášek, Husa domácí, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená husa se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Celer, mrkev a petržel oloupeme, uvaříme ve slané vodě. |
2 | Středně velkou husu zbavíme posledních dílů křídel a nasekáme na porce. Páteř i velké kosti odsekneme a spolu s křídly uschováme pro případné další využití. |
3 | Porce husy osolíme a ze všech stran rychle opečeme v kastrolu s rozpáleným sádlem. Vyjmeme je, do tuku po huse dáme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, kterou po chvíli zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou a rozmícháme. Přidáme rozdrcený česnek a opepříme. |
4 | Porce husy vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme přibližně 2 hodiny v troubě, rozehřáté na 165°C. |
5 | Uvařenou zeleninu nakrájíme na kostky a spolu s hráškem opečeme v pánvi na másle. |
6 | Na opečené porce husy navršíme opečenou zeleninovou směs. Servírujeme přelité omáčkou, ozdobené nasekanou zelenou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.