Recept

Husí žaludky po vinařsku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 55783

Ingredience

2 ks Cibule
700 g Husí žaludky
40 g Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
150 ml Voda pitná
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 215 kcal
Kilojoule 901kJ
3% Sacharidy 11 g
18% Tuky 14 g
28% Sodík 565 mg
9% Bílkoviny 5 g

Husí žaludky po vinařsku postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno.

2

Očištěné husí žaludky překrojíme, vypereme a dáme do hrnce se studenou vodou. Na plotně pomalu zahřejeme na 90°C, scedíme, znovu vypereme, necháme okapat a nakrájíme na středně velké kousky.

3

v kastrolu rozškvaříme slaninu, na které dorůžova opečeme nakrájené žaludky. Ty přendáme do jiné nádoby a na tuku v pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, opět zasmahneme, zalijeme vínem, povaříme, vrátíme husí žaludky, zamícháme, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a na velmi mírném ohni vaříme doměkka.

4

Před podáváním zjemníme máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept