Jednoduchý recept

Zadělávané husí žaludky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 55785

Ingredience

2 ks Cibule
600 g Husí žaludky
40 g Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Muškátový květ
120 g Máslo čerstvé
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 273 kcal
Kilojoule 1 141kJ
3% Sacharidy 11 g
33% Tuky 25 g
8% Sodík 169 mg
4% Bílkoviny 2 g

Zadělávané husí žaludky postup přípravy receptu:

1

Očištěné husí žaludky překrojíme, vypereme a dáme do hrnce se studenou vodou. Na plotně pomalu zahřejeme na 90°C, scedíme, znovu vypereme a znovu vložíme do studené vody spolu s cibulí a solí. Na mírném ohni vaříme doměkka.

2

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, do které přecedíme vodu z vařených žaludků. Zamícháme, přidáme muškátový květ a svaříme nahusto. Zjemníme smetanou.

3

Žaludky necháme trochu vychladnout, pokrájíme je, vrátíme do omáčky a necháme prohřát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept