Bezlepkové pikantí těstoviny s Nivou a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezlepkové pikantí těstoviny s Nivou a česnekem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55790 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 g | Bezlepkové těstoviny |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Feferony |
10 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Niva (Rokfór) |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 28,5mg |
Draslík | 143,9mg |
Vláknina | 672,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Feferony, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bezlepkové těstoviny nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bezlepkové pikantí těstoviny s Nivou a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Bezlepkové těstoviny uvaříme v 1.5 litru vody se lžičkou soli doměkka. Uvaříme je podle návodu (přibližně 8-10 minut). Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce. Udržujeme je horké. |
2 | Feferonku omyjeme, zbavíme semínek a pokrájíme ji nadrobno. Omyjeme petrželovou nať, pokrájíme ji nadrobno a odložíme do misky. Oloupaný česnek drobně posekáme. V pánvi si rozpálíme olivový olej a česnek s feferonkou osmažíme dorůžova, poté vše vyklopíme do těstovin, přidáme petrželku a promícháme. Těstoviny na talíři polijeme rozpuštěným máslem, posypeme nastrouhanou Nivou a servírujeme. |