Bezlepkové těstoviny s jogurtovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezlepkové těstoviny s jogurtovou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55791 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Omáčka | |
---|---|
2 polévková lžíce | Celer řapíkatý |
120 g | Jogurt bílý |
1,5 polévková lžíce | Pažitka |
3 špetka | Pepř černý mletý |
3 špetka | Sůl |
80 g | Šunka bezlepková |
Vařené těstoviny | |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Těstoviny konzumní |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 61,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Pažitka, Sůl, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Pepř černý mletý, Šunka bezlepková, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bezlepkové těstoviny s jogurtovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Pažitku a nať z řapíkatého celeru drobně pokrájíme. Bezlepkovou šunku pokrájíme na kostičky. V misce si rozmícháme bílý jogurt se solí, pepřem, přidáme pažitku s celerovou natí a šunkou. |
2 | Bezlepkové těstoviny uvaříme v 1,5 litru vody s lžičkou soli doměkka. Uvaříme je podle návodu (přibližně 8-10 minut). Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme k nim hotovou jogurtovou omáčku, promícháme a podáváme. |