Crostini s lilkem a žampiony pro alergiky na laktózu, vejce, lepek a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Crostini s lilkem a žampiony pro alergiky na laktózu, vejce, lepek a ořechy
Crostini s lilkem a žampiony pro alergiky na laktózu, vejce, lepek a ořechy
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 55800 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
8 krajíc | Chléb bezlepkový |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 ks | Lilek |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
1 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
2 špetka | Sůl |
55 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 231,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 269,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín drcený, Lilek, Oregano sušené, Šalotka, Skořice mletá, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb bezlepkový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Crostini s lilkem a žampiony pro alergiky na laktózu, vejce, lepek a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Šalotku nasekáme nadrobno. Očištěné žampiony pokrájíme na tenké plátky. Omytý lilek pokrájíme na plátky. Na pánvi si rozehřejeme 4 lžíce oleje. Vložíme na něj pokrájenou šalotku a plátky lilku. Podusíme je asi 4 minuty doměkka. Přisypeme kmín, skořici, oregano, osolíme, opepříme a přidáme houby. Smažíme ještě 2 minuty. Hotové posypeme nadrobno nasekanou petrželkou. |
2 | Oloupeme česnek. Krajíce chleba potřeme česnekem, pomažeme olivovým olejem a opražíme. |
3 | Na toasty poklademe směs lilku s houbami a servírujeme. |