Recept

Crostini s lilkem a žampiony pro alergiky na laktózu, vejce, lepek a ořechy

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 55800
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
8 krajíc Chléb bezlepkový
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 ks Lilek
6 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Oregano sušené
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
1 ks Šalotka
0,5 kávová lžička Skořice mletá
2 špetka Sůl
55 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 77 kcal
Kilojoule 323kJ
2% Sacharidy 7 g
8% Tuky 6 g
3% Sodík 65 mg
3% Bílkoviny 2 g

Crostini s lilkem a žampiony pro alergiky na laktózu, vejce, lepek a ořechy postup přípravy receptu:

1

Šalotku nasekáme nadrobno. Očištěné žampiony pokrájíme na tenké plátky. Omytý lilek pokrájíme na plátky. Na pánvi si rozehřejeme 4 lžíce oleje. Vložíme na něj pokrájenou šalotku a plátky lilku. Podusíme je asi 4 minuty doměkka. Přisypeme kmín, skořici, oregano, osolíme, opepříme a přidáme houby. Smažíme ještě 2 minuty. Hotové posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.

2

Oloupeme česnek. Krajíce chleba potřeme česnekem, pomažeme olivovým olejem a opražíme.

3

Na toasty poklademe směs lilku s houbami a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept