Crostini s rajčaty a sladkou bazalkou pro alergiky na laktózu, vejce, lepek a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Crostini s rajčaty a sladkou bazalkou pro alergiky na laktózu, vejce, lepek a ořechy
Crostini s rajčaty a sladkou bazalkou pro alergiky na laktózu, vejce, lepek a ořechy
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 55801 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
8 krajíc | Chléb bezlepkový |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 238,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb bezlepkový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Crostini s rajčaty a sladkou bazalkou pro alergiky na laktózu, vejce, lepek a ořechy postup přípravy receptu:
1 | V hrnci si uvaříme vodu a ve vroucí vodě spaříme rajčata. Oloupeme z nich slupku, rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a pokrájíme na kostičky. Pokapeme lžící olivového oleje, zasypeme nadrobno nasekanou bazalkou a opepříme. |
2 | Oloupeme česnek. Krajíce chleba potřeme česnekem, pomažeme olivovým olejem a opražíme. |
3 | Na toasty naneseme směs rajčat s bazalkou a podáváme. |