Recept

Temaki sushi pro alergiky na laktózu, vejce, ořechy a lepek

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 55807

Ingredience

0,3 ks Avokádo
3 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr moučkový
150 g Krevety tygří - loupané
800 g Losos - filety
8 kávová lžička Majonéza
1 polévková lžíce Ocet rýžový
1 ks Okurka salátová
150 g Rýže na sushi
1 ks Salát hlávkový
1 špetka Sůl
500 ml Voda pitná
0,3 kávová lžička Wasabi pasta
4 ks Řasa Nori

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 280 kcal
Kilojoule 1 171kJ
3% Sacharidy 9 g
22% Tuky 17 g
13% Sodík 253 mg
46% Bílkoviny 26 g

Temaki sushi pro alergiky na laktózu, vejce, ořechy a lepek postup přípravy receptu:

1

Okurky omyjeme a nakrájíme na proužky o délce asi 5 centimetrů, filet z lososa na osm stejných kousků. Omyté a vypeckované avokádo rozkrojíme na osm plátků a zakapeme citronovou šťávou, aby nezhědlo. Listy salátu natrháme na osm stejných kousků.

2

V misce smícháme ocet na suši s cukrem. Mícháme, dokud se cukr v octu nerozpustí.

3

Do hlubší pánve nasypeme rýži a zalijeme vodou. Dusíme 20 minut než se odpaří voda a rýže bude lepkavá. Sundáme z plotny a necháme 10 minut odstát. Potom do rýže opatrně vmícháme směs octa s cukrem, rýže by měla zůstat nadýchaná.

4

Pak vezmeme poloviny plátku řasy nori a drsnou stranou nahoru si ho položíme do dlaně. Vložíme na něj lžíci rýže.

5

V misce si smícháme wasabi pastu s majonézou. Lžičku směsi natřeme opatrně na rýži.

6

Vezmeme kousek salátu, krevetu, kousek lososa, proužek okurky a plátek avokáda a vše naskládáme na rýži potřenou směsí majonézy a wasabi pasty.

7

Levý roh plátku řasy nori pokrytý rýží zvedneme a položíme ho přes náplň k pravému hornímu rohu. Levým palcem pomáháme rolovat. Potom pravý horní roh nepokryté části řasy nori obalíme přes závin a otočíme ho dolů a dozadu, aby nám vznikl kornout. Poslední roh řasy nori zvlhčíme vodou, aby se dobře přichytil. Stejným postupem svineme i zbylých sedm kornoutků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept