Jednoduchý recept

Vařená tykev se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55808

Ingredience

1 g Oregano sušené
40 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
5 g Sůl
600 g Tykev
700 ml Vývar slepičí
80 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 75 kcal
Kilojoule 313kJ
2% Sacharidy 7 g
6% Tuky 4 g
54% Sodík 1 g
6% Bílkoviny 3 g

Vařená tykev se smetanou postup přípravy receptu:

1

Tykev rozkrojíme, vydlabeme dužinu a nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce, zalijeme vývarem, přivedeme k varu, přidáme oregano, podle chuti osolíme, opepříme a vaříme zhruba 15 minut doměkka. Děrovanou naběračkou vybereme z vývaru tykev a udržujeme v teple. Vývar vyvaříme o polovinu a odstavíme. Již mimo oheň přimícháme smetanu.

2

Tykev rozdělíme na talíře, přelijeme smetanovou omáčkou a posypeme posekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept