Vařená tykev se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená tykev se smetanou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 55808 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 g | Oregano sušené |
40 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
600 g | Tykev |
700 ml | Vývar slepičí |
80 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 10,3mg |
Draslík | 454,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Oregano sušené, Pažitka, Sůl, Tykev, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařená tykev se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Tykev rozkrojíme, vydlabeme dužinu a nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce, zalijeme vývarem, přivedeme k varu, přidáme oregano, podle chuti osolíme, opepříme a vaříme zhruba 15 minut doměkka. Děrovanou naběračkou vybereme z vývaru tykev a udržujeme v teple. Vývar vyvaříme o polovinu a odstavíme. Již mimo oheň přimícháme smetanu. |
2 | Tykev rozdělíme na talíře, přelijeme smetanovou omáčkou a posypeme posekanou pažitkou. |