Jednoduchý recept

Zapečená tykev s mlékem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55809

Ingredience

100 g Chléb pšeničný (bílý)
150 g Cibule
200 ml Mléko polotučné
35 g Olej slunečnicový
1 g Pepř černý mletý
80 g Strouhanka
80 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
600 g Tykev

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 329 kcal
Kilojoule 1 378kJ
10% Sacharidy 34 g
21% Tuky 15 g
56% Sodík 1 g
26% Bílkoviny 14 g

Zapečená tykev s mlékem postup přípravy receptu:

1

Tykev oloupeme, vybereme semínka a dužinu nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme nadrobno. Chlebovou střídku natrháme na menší kousky, vložíme do misky, zalijeme mlékem a necháme chvíli nasáknout. V pekáčku rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme do světle žluté barvy. Mimo oheň přidáme tykev, střídku s mlékem, posypeme strouhankou, strouhaným Parmezánem, podle chuti osolíme, opepříme, pekáček vložíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut.

2

Zapečenou tykev rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept