Smažená ředkev - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená ředkev
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 55811 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
40 g | Olej olivový extra panenský |
150 ml | Omáčka sójová |
2 g | Pepř černý mletý |
600 g | Ředkev |
160 g | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 386,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ředkev, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená ředkev postup přípravy receptu:
1 | Ředkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější kolečka. Vložíme do misky, zalijeme sójovou omáčkou, opepříme a necháme hodinu marinovat. Kolečka ředkve ještě vlhká obalíme ve strouhance a osmažíme v pánvi na oleji do zlatova. |
2 | Podáváme jako přílohu ke grilovaným pokrmům. |
Poznámka
Servírujeme teplé.