Jednoduchý recept

Manioková kaše

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 55815
Kategorie: Přílohy

Ingredience

600 g Gari
100 ml Mléko polotučné
30 g Máslo čerstvé
20 g Pažitka
1 g Pepř černý mletý
40 g Sýr Ementál (Primátor)
10 g Sůl
800 g Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 350 kcal
Kilojoule 1 465kJ
16% Sacharidy 59 g
13% Tuky 10 g
50% Sodík 998 mg
11% Bílkoviny 6 g

Manioková kaše postup přípravy receptu:

1

Maniok očistíme, nakrájíme na kostičky, vložíme do sítka a důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut doměkka. Scedíme, rozmačkáme šťouchadlem, opepříme, přidáme máslo a promícháme. Naředíme trochou mléka, přidáme prolisovaný česnek, strouhaný sýr, posekanou pažitku a rozmícháme na kaši.

Poznámka

Podáváme jako přílohu s pečeným a smaženým pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept