Manioková kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Manioková kaše
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55815 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
600 g | Gari |
30 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
20 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
40 g | Sýr Ementál (Primátor) |
800 g | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 20,5mg |
Draslík | 429,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 19,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gari, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Manioková kaše postup přípravy receptu:
1 | Maniok očistíme, nakrájíme na kostičky, vložíme do sítka a důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut doměkka. Scedíme, rozmačkáme šťouchadlem, opepříme, přidáme máslo a promícháme. Naředíme trochou mléka, přidáme prolisovaný česnek, strouhaný sýr, posekanou pažitku a rozmícháme na kaši. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu s pečeným a smaženým pokrmům.