Jednoduchý recept

Maniokový koláč

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 55816

Ingredience

30 g Cukr vanilka
600 g Gari
100 ml Mléko zahuštěné slazené
250 g Máslo čerstvé
30 ml Rum
4 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 908kJ
11% Sacharidy 40 g
40% Tuky 30 g
3% Sodík 54 mg
11% Bílkoviny 6 g

Maniokový koláč postup přípravy receptu:

1

Maniok oškrábeme, nakrájíme na kostičky, propláchneme pod tekoucí vodou, aby se vyplavil škrob, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 20 minut doměkka. Necháme vychladnout a rozmačkáme na kaši. Vložíme do mísy, přidáme vejce, rozpuštěné máslo, kondenzované mléko, vanilkový cukr a zakápneme rumem. Vypracujeme těsto, nalijeme do formy, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 minut.

2

Koláč podáváme vychladlý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
kriryb@seznam.cz
Maniokový koláč
Dobrý den, určitě nechci recept zpochybňovat, ale než se do něj pustím, nedá mi to se nezeptat... V receptu není vůbec žádná mouka.. není jen zapomenutá? Chápala bych, kdyby maniok byl již ve formě tapiokové mouky, ale takhle... mám jen obavu, jestli se hmota upeče skutečně do "koláče" jestli z ní nebude "pečená kaše"? Předem děkuji za odpověď :)

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept