Zapečené batáty s tykví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené batáty s tykví
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55817 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
300 g | Brambory sladké (Batáty) |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Olej olivový extra panenský |
200 g | Sýr Parmezán |
300 g | Tykev |
10 g | Tymián čerstvý |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 156,7mg |
Draslík | 493,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Sýr Parmezán, Tykev, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené batáty s tykví postup přípravy receptu:
1 | Batáty oškrábeme a spolu s dužinou z tykve nastrouháme nahrubo. Vsypeme do mísy, přidáme vejce, strouhaný parmezán, posekané lístky tymiánu, olivový olej, mouku a důkladně promícháme. Přendáme do pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut dozlatova. |
2 | Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a podáváme. |