Batátový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Batátový koláč
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55819 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1500 g | Brambory sladké (Batáty) |
30 g | Cukr vanilka |
200 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Rum |
25 g | Tuk |
4 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
170 g | Cukr moučkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 155,6mg |
Draslík | 532,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Rum, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Batátový koláč postup přípravy receptu:
1 | Batáty omyjeme, celé vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 20 minut doměkka. Scedíme, necháme trochu vychladnout, oloupeme a šťouchadlem rozmačkáme na kaši. Do mísy rozklepneme 4 vejce, přidáme kaši z batátů, cukr, měkké máslo, zakápneme rumem a vypracujeme těsto. Formu vymažeme tukem, vložíme do ní těsto a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme asi hodinu. |
2 | Koláč necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme. |