Jednoduchý recept

Batáty zapečené s pórkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55820
Kategorie: Zelenina

Ingredience

600 g Brambory sladké (Batáty)
20 g Máslo čerstvé
30 g Olej olivový extra panenský
200 g Pórek
60 g Sýr Čedar
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 318 kcal
Kilojoule 1 330kJ
8% Sacharidy 28 g
28% Tuky 21 g
8% Sodík 153 mg
12% Bílkoviny 7 g

Batáty zapečené s pórkem postup přípravy receptu:

1

Batáty omyjeme, vložíme celé do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 20 minut doměkka. Vodu slijeme, batáty necháme trochu vychladnout a oloupeme. Pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka a v pánvi na másle trochu orestujeme. Batáty rozmačkáme šťouchadlem na kaši, smícháme se zakysanou smetanou, olejem, pórkem, vložíme do pekáčku, posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct. Pečeme zhruba 20 minut.

2

Pokrm naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Voda podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept