Batáty zapečené s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Batáty zapečené s pórkem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55820 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
600 g | Brambory sladké (Batáty) |
20 g | Máslo čerstvé |
30 g | Olej olivový extra panenský |
200 g | Pórek |
60 g | Sýr Čedar |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 34,6mg |
Draslík | 534,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 10g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Sýr Čedar, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Batáty zapečené s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Batáty omyjeme, vložíme celé do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 20 minut doměkka. Vodu slijeme, batáty necháme trochu vychladnout a oloupeme. Pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka a v pánvi na másle trochu orestujeme. Batáty rozmačkáme šťouchadlem na kaši, smícháme se zakysanou smetanou, olejem, pórkem, vložíme do pekáčku, posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct. Pečeme zhruba 20 minut. |
2 | Pokrm naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Voda podle potřeby.